About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Negetif aura

Yang aku mimpikan.
Alhamdulilah aku dah dapat balik.
Kawan aku.
Sejak aku kehilangan besar,
Aku perlahan lahan belajar untuk menerima kehilangan.

Jadi, hidup aku jika hilang sesuatu,
aku set mind, itu bukan rezeki aku.
Sekarang aku nampak baiknya.

Tapi satu,
Aku selalu jumpa manusia yang sering mengungkit. Serious perangai cilaka tahap infiniti.

Dibandingkan dengan zaman hingusan.
Masing masing ade khilafnya sendiri.
Mana mungkin aku tak hargai bapak aku.
Mungkin disebabkan aku suka tunjuk perangai buruk, dia hanya nampk buruk.

Takperlu kot nak cerita apa yang aku buat semasa arwah ade. Macam mana rapatnya kami.
Iya mungkin kami selalu gaduh.
But cara itu yg buat kami rapat.
Setiap orang lain caranya.
Dan itu cara aku dengan abah.

Abah-anak.
Biarlah tuhan yang mengadili.
Aku tak perlukan persepsi orang lain.
Ada satu ayat fynn jamal yg aku pegang.
Always jauhkan diri dengan benda negetif. So am i.

Btw sedihnya aku tgok orang yg meroyan kat ask.fm aku.
Pengecut.
Berani meluahkan tapi tak berani tonjolkan diri.
Kenapa ? Takut kena bash balik in real life kau ?
Takpe lah, hidup kalau tak bertuhan memang macam tuh, suka dump  and judge orang.

Nahh, after ni mesti lagi terbakar sebab aku sedang "berlagak bagus"

Atleast aku kalau taksuka aku cakap direct, thats why ramai tak suka aku.
Sebab yang tak suka aku, jenis orang yang tak boleh terima hakikat hidup sebenar.

Dan satu lagi, orang yang tak suka aku jenis yg sentap cepat nak mampus bila kena bahan.
Jenis hati lembik macam tisu yg senang berkecai bila kena air.

Act niat aku bila cakap lepas, aku tak kisah kalau kau nak cakap lepas balik kat aku.
Kau kena tahu, kat dunia luar tak semua manusia yang reti cakap berlapis.
Dan salah satu manusia itu, aku.

No comments: