About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Hilang

Macam aku pernah kata dulu,
Aku taksuka nangis.

Nangis buat aku rasa lemah gilaa.
Tapi,
Ada satu hal,
Yang memang senang buat aku nangis.
Diabaikan oleh org yang rapat.

Jatuh luka apa semua, aku tak heran.
Tapi diabaikan, aku memang tak boleh.
Once aku rasa aku sangat perlukan orang tu,
Tapi orang tu, takde.

Macam tadi,
Banyak kali kot call mama, mama tak call back pon.

Mula mula ego lah, tanak cerita.
Konon boleh buat sendiri.
Tapi akhirnya terpaksa call jugak.
Memandangkan bila aku dah serabut gila.

Then call abang,
Dengar je suara abang,
Terus ja nangis.
HA HA HA HA HA.
*I AM A LOSEEEERRR

K.
Then abang pon pujuk.
Ade satu part :
Me : dah lah jauh.. Jia call pon tak angkat
Abg : jauh apanya shah alam je bukan peneng.
Me : tapi takde siapa siapa kat sini. (Sedara)
Abg : sbb tuh lah kena berdikari
Me : jia tengah berdikari lah ni (terus lagi bertambah kuat nangis)
Abg : haa da tuh. Dah nanti abg masukkan duit dalam acc kawan jia. Takpayah na sedih sangat ah.

Ini semua gara gara ic aku yg dah hilang kali ketiga. So terpaksa bayar beratus, nak taknak kena mintak duit kat family. Baru je pikir taknak susah kan dorang. Hehehe

Semalam, lepas je kes hilang wallet tuh, serabut gila. Mintak tolong kat classmate, seem like dorang pon macam penat, nasib laa, harini ada sorang bagi pinjam moto utk aku buat urusan. Pasuh try call imran, dah dia pulak tgh hantar awek dia balik. Last choice, apek.

Act, mcm dah banyak mintak tolong dgn dia, so rasa segan je nak mintak tolong lagi. Hahaha. Sebab tuh last choice. Okay,  again dia tolong. Tolong aku pergi balai polis.

Dah pulak, sanggup bagi pinjam duit. Aku pulak jenis tak suka berhutang and takut hutang punca rosak hubungan. Even classmate pon aku tolak.

Serious ah thanks gilaa siapa yang tolong aku. Oh lupa, sian afiq kena marah dengan aku sbb time tuh aku serabut. Nasib lah dia jenis memahami, so tadi aku mintak maaf, dia pon macam okay je.

Ada orang kata "kalau ada masalah cari aku"
Jangan terasa kalau sekarang aku ada masalah, aku tak cari kau.
Aku taknak lah susahkan orang....

No comments: