About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Orientasi @ uitm shah alam

First at all siapa yang bakal mendaftar untuk uitm. Aku bagi cadangan tang X-tray tuh better korang buat after pendaftaran. Sbb biasanya dorang tak mntak so membazir kalau buat. Lagipun,dia akan bagi masa dalam smggu dua selepas pendaftaran ,untuk hantar.

Nah, hari-hari orientasi aku takdelah best sangat. Aku tak bergaul dengan orang. Lagipun bila aku tgh diuji kesabaran, peramah aku akan hilang.

Memang lah boring tapi best jugak. Sumpah aku tak tipu. Kau nak buat bende-bende dilarang, senang. Iyalah, nanti apa apa tanggung sendiri. Aku jumpa sorg budak sabah, rapat lah kejap. Lepas tuh lost dalam ribuan siswi lain. So sejak tuh malas ah nak kenal lain.

Satu lagi, aku takde bende nak kenang untuk orientasi ni deh. Haha. Seperti dikatakan kat atas, aku kan lone ranger. So aku suka memerhati org keliling. Kebetulan, hari hujan. Aku nampak fasi fasi payungkan bebudak bagai. Nampak lah bersungguh. So terdetik ah, even bukan aku dipayung. Tapi still sweet and boleh dikenang lah.

Hari akhir MDS, pon takde menarik perhatian. Senang cte ,aku kalau dalam ribuan orang, memang aku tenggelam abis weh. Aku rimas. Jadi aku duduk diam. Lepas daftar bilik. Aku terus cabut balik seremban. Walaupun dah malam dan aku sesorang. Aku peduli apa. Hahahahaha.

Peduli lah org nak kata apa. Forever alone ke hape. Yang penting, aku cuba belajar berdikari.

1 comment:

aswa leyla said...

yep,sokong . tapi bukan forever alone . just malas nak ambik tahu pasal org .berdikari tu lgi penting