About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Cinta, sayang, suka, minat

-Cinta-         
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu, dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain, cinta ditujukan kepada seseorang yang kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yang ikhlas kepadanya walaupun dia buat& tidak tau saja)
 
-Sayang-         
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain, sayang ditujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

-Suka-         
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu.…(dalam erti lain, suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya perut kita terasa bagai nak pecah…)         
 
-Minat-         
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain, minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… ) 


I got it from wechat. Sejenak aku berfikir. Kenapa sayang and cinta ada beza. Kenapa suka and minat berbeza. Bukankah cinta tak akan mekar tanpa sayang dan sayang tak akan hadir tanpa suka serta suka tak akan muncul tanpa minat..

So tak salah dalam empat rasa ini di-aim-kan kepada seorang kan ? Entahlah, aku pon dah confuse. Kbai.

No comments: