About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Mukadimah pendek untuk April

Assalammualaikum.
Ini short entry ja.
Pejam celik, pejam celik dah hampir setahun aku belajar kat matrik. Masa berlalu dengan sangat pantas. Macam baru rasa arwah abah hantar aku daftar kat sini. Tak sangka itu lah kali terakhir berjumpa.

Manusia. Kalau pasal harta memang boleh bawak musuh. Maafkan jia,abah. Dulu boleh lah flexible dgn keluarga blah sana sbb abah ada tapi sejak abah dah takde, well macam dah tak kenal dorang siapa. Worse. Sampai terpaksa block dekat fb sbb risau setiap apa di buat macam diperhati. Benci. Mendesak mama dengan teruknya. Maybe bukan semua tapi em.

So, matrik dah nak habis. Gua tak rancang lagi nak buat apa untuk cuti yang tak beberapa panjang ni. Katanya mama suruh teman dia buat bisnes makanan ke hape tah. Then gua ni, hish. Entah lah, rasanya tolong je kot. Memandangkan lepas ni kalau ade rezeki aku smbg blaja, bila lagi nak tlong mama ye tak. Mama pon bukan ade income skrg ni. Kang kalau aku dah kahwin, sian mama. Iyalah aku kena ikut suami. Isteri mithali lah katakan. heehee

Cakap pasal kahwin, em. Ustazah dah dok pesan kalau boleh kahwin. Kahwin sebelum smbung blaja. Sosial zaman skrg kan makin teruk. So kita kenalah jauhi maksiat dgn bernikah. Eh wait. Ada calon ke? Okay. Itu rahsia. Doakan final aku yang mendatang ni ye. kbai :)