About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Part two cuti semester : pengakhiran

Cuti semester pertama dan merupakan cuti panjang terakhir utk pelajar matrik .
Takde ape yg menarik ,hanya lepak dgn jun ,jun and jun je but sometime dgn fareez ,eeqa and kak mira .

Hari last aku kat seremban,lepas magrib.serious aku mcm touching gila .masa mula nak solat,aku terlalu igt arwah .sedih sbb biasanya kalau aku nak.pergi.jauh mcm g camp ke ape,mesti hari sebelum gerak ,arwah belanja macam macam .sng cite dapat layanan istimewa,and dia mesti duduk rumah ,asik sakat suruh tuh suruh ni .bebel tanya da siap ke belum .

Tapi lar ni,aku sesorg .tiba tiba mcm touching,mana abg mana mama .kenapa dorang tak balik lagi .teringin hari terakhir rasa mama masak .aku menangis teresak atas sejadah .aku mohon Allah membuang segala sifat negatif .beri aku ketenangan .permudahkan urusan .

Alhamdulilah ,lepas solat ttbe mama kat depan pintu bilik .mama cerita dia setelkan hal hal kahwin abg and selepas bape minit pulak abg balik, abg terus dtg bilik and cerita masalah dia .

Ya Allah baru sebentar aku mengadu, KAU MAHA MENDENGAR,ya Allah .setelah tuh baru hati aku lega terubat juga hati ni .aku bkan jenis ta faham org tp sometime org kena selalu buat aku faham situasi dorg supaya aku tak memberontak .em,sifat mengada lebih mgkin .

Mama tanya,aku nangis ke .aku mcm menafikan sbb tanak buat dia rasa bersalah .aku tanak bebankan lagi dorg dgn prgai aku .

Okay,now dah smpai peneng .kesian orang kat rumah .dah takde org nak kemas rumah and masak .walaupun aku selalu masak yg bergoreng tak pandai bergulai atau bersup tp atleast stiap kali aku masak ,tak pernah mengecewakan aku .selalu habis .

No comments: