About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

to my bro to the ther .

dulu aku bukan kuat menangis .
dulu aku juga dapat cover kesedihan.
tapi kini ,aku senang nak menangis .
terasa mcm lemah sangat .
baru aku tahu ,selama ni abah lah tulang belakang atas kekuatan diri aku .

tanpa abah ,aku rapuh .
kalau dulu kena marah aku dipujuk .
kalau dulu aku diberi kebebasan .
kalau dulu ,hampir setiap hari hal aku diamek tahu.
kalau dulu aku dimandikan kesenangan.

tapi sekarang ,lebih dilatih ke arah berdikari.
aku punya abang  .siapa je tak sayang abang kita kan.
but aku tertanya ,dia sayang aku ke tak ?
dia selalu abaikan apa yg aku nak .
org yg bukan adik beradik aku sendri lagi care ape aku nak

kekadang terkeluar gak dr lubuk hati ni .
apehal dia boleh belikan memacam utk tunang dia yang kenal tak sampai setahun
tapi aku yg dia dah kenal selama 18 tahun ssh sgt nak layan .
dia still anggap aku mcm bdk kecik .sometime terasa dia terlalu ajet bgus sgt.
padahal kan lebih elok ape keputusan bncg sesama dulu .
cuba belajar dr menerima pendapat org .

entah lah,nak kata aku dah cuba slowtalk
rasanya masa pergi bukit merah tuh dah cakap dah
"abang punya panas baran buat org tak berani nak tegur"
kalau lah dia pikir lebih dalam ayat aku ni kan bagus.
tahu tak setiap kali ape yang aku cakap ade maksud tersirat.
nak nak lagi bila nada suara bukan dalam keadaan menjerit .

entahlah .ape nak jadi .aku selalu pujuk hati aku ni jangan terasa dgn dia,
tapi tak tahu kenapa kali ni aku takdapat pujuk.
hinggakan dia call/msg aku tak mampu nak balas .
makan hati dia masih tersisa .
janji dia ,kata kata dia lansung tak boleh dipegang .
sedih tahu tak ,sedih .

kalau dulu lelaki yang selalu manjakan aku adalah abah .
dan kini mgharapkan abg sbg abah ,tapi harapan tuh sekadar harapan.
abah memang takde peganti walaupun dulu aku selalu gaduh dgn abah.
well ,dgn bergaduh je baru ade adegen merajuk merajuk kan .hihi

No comments: