About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

worstt worssttt worsstt *Sighhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kau tahu tak ,kau tak .harini mmg serious membuat aku serabai gilaaaaaaaa .sangat serabai .tahu ape tuh serabai? tak tahu ? k pergi tanya en.google k .

kisah dia bermula begini .
harini aku ade koko ,kalau zaman sekolah dipanggil pjk . k .PJK .tak sangka pulak harini pensyarah nak buat larian .pagi pagi tuh aku dah mula rasa nak muntah .smpai toilet melambak aku muntah .terus aku tak masuk dalam larian .aku duduk dgn orang sakit yang lain .lepas tuh ,pensyarah suruh aku amik nama yang jadi first second and third runner .then aku pon macamm .okayy okay .pensyarah tuh bagi pen dakwat cair tapi jenis yang ball-pen .arghh menulis mengunakan pen tuh membuat aku rasa stress .aku benci guna pen jenis tuh.

masa nak menulis nama diorang tuh .serious serabut gila dengan diorg yang berkerumun tuh .k ,menambah lagi stress aku yang mmg dah stress dengan ball-pen tuh .cisss -,- then barang barang yang diorang letak ,diorang tak amek .dah aku pulak kena cari owner dia .nasib ade orang yg kenal so aku passkan kat kawan dia .je setel satu tanggungjawab .

then balik bilik nak tukar baju formal pulak .time tuh ade masa dalam sejam setengah nak rehat ,aku pon amek ah masa tuh nak call penyu .ni satu hal lagi ni ,tah apehal dia menggedik sangat nak off fon bagai .penat aku call org sekeliling dia semata mata nak suruh dia on fon .hinggakan terpaksa mintak tolong junior aku bagi tahu kat dia supaya on fon .masa dapat cakap dengan dia ,mmg mcm machine gun ah aku cakap ketidakpuashatian aku .

lepas on call ,aku dah setel satu bnde  nak pikir aku pon siap siap nak pergi kuliah .ya Allah aku taktahu lelaki ni turung dari planet mana ,suka suka dia main tolak ,aku dah jerit "KAU RETI SABAR TAK!" muka dia mcm takde ape jadi je masa aku tengok muka dia dengan sory pon takde .eh mmg rasa nak baling kasut ah time tuh .then dah masuk kuliah duduk belakang budak laki ,ya Allah ni dari keturunan mana aku taktahu lah .mmg tak reti duduk diam .asyik begegar je meja .ikutkan hati nak je aku jerit kat mamat tuh supaya duduk diam.

aku terlalu geram sangat dengan mamat tuh hinggakan mengalir airmata aku .mood aku mmg swing gila time tuh .lepas tuh fon aku berbunyik ,satu kuliah pandang aku.malu gila .msg tuh dari kak tihah dia cakap penyu suruh gantung kimsalam aku tuh (means salam tak diterima) aku pon WTH!  lagi ah swing mood aku .abes kuliah sepatutnya still kena duduk kuliah yang sama ade subject bisnes plak .tapi aku dgn slmber bawak beg ,keluar kuliah .

aku call ketua praktikum suruh bgtau pensyarah aku balik bilik amek ubat .then member aku ,liza .dia teman aku pergi bilik .smpai bilik ade budak hilang .dah satu hal nak cari mak dia dengan aku dah lambat masuk kuliah lagi .ya Allah time tuh serabai aku nak kejar budak tuh ,nak anta dia pergi pusat pentadbiran lagi ,serious selekeh gilaaa ah . masuk kuliah je ,satu kuliah pandang aku and liza sbb dah lambat masuk .time tuh aku dgn berpeluh sakannya  bg alasan kat pensyarah naseb lah dia memahami .fuhh -__-

aku pikir tuh jela dugaan aku harini tapi tak cukup dengan tuh ,masa tutorial ekonomi ,again and again ,pensyarah tuh aim kumpulan aku .dah kena buat pembentangan lagi .pasuh suka bagi soalan saiko .dah lah otak aku tak berfungsi lansung rasa mcm lembab gilaaa .then aku pon ckp "cikgu ,saya tak sihat ni ,so otak saya tak boleh berfungsi and rasa lembab sangat" pensyarah tuh gelakkan aku lepastuh dia suruh aku terang sampai abis then baru pensyarah lepaskan kelas aku and time tuh .ya Allah dugaan abis .haha

tapi tidak ,malam sikit tuh .penyu call .dia cakap dia topup rm 10 semata mata nak call aku .kalau tak dia tak leh tidur risau aku marah dekat dia pasuh nanti aku masuk dalam mimpi dia .dia pernah mimpi aku sekali tapi katanya satu mimpi tuh dia terus fobia nak mimpi aku .dia mimpi aku campak dia kat laut and dia rasa takut gilaa .okay ,then aku borak dengan dia dalam dua jam lebih tuh pon ade yang mati mati .masa tengah oncall tuh..

kawan aku dah pesan suruh amek makanan kat cafe .aku pikir dia dah order and  dah bayar .aku pon slamber dek cakap ,"abang ,tadi kawan saya dah order makanan and dah bayar pon ,dia suruh amek .dah siap ?" then muka abang tuh macam blur .lastly ,dia buat yang baru ,aku pon dengan muka kereknya cakap "takpe ah bang ,saya datang balik satgi " aku pon pergi cafe satu lagi sbb member aku pesan burger .and sambil jalan smbil borak dengan penyu ah .

dah beli burger ,aku anta ah dalam blik .aku cerita ah pasal nasi ta masak lagi .then member aku citer yang member aku lagi sorang tak order pon and tak bayar pon .aku pon macam -__________- malunya malunya .penyu dengar ,mula ah dia gelak gelak .time tuh ,malu dia .ya Allah ,Allah jelah yang tahu betapa malunya time tu .masa nak amek tuh ,aku cam was was je amek .then penyu cakap ,"anggap je aku tgh teman kau .kalau dia marah kau, pass tefon kat dia" aku pon mcm  k. setmind penyu ade k dia teman .rilek jiera toksah berpeluh sgt .aku pon wat muka tak bersalah amek nasi tuh .time tuh legaa gilaa tapi risau gak sbb tak bayar .

smpai bilik member aku semua ,jiran bilik aku semua termasuk penyu ,cakap bayar besok je .aku pon .alahaiiii .ye laaa .im try be cool and pay tomorrowww .then penyu pon dah mengantuk tahap max ,after dia letak call ,msg sat .lepastuh dia dah masuk alam mimpi aku masuk dalam dunia siber ,aku tgh sibuk berblogging smbil tolong jawab soalan dinimika .tuh je k .menjela gila kan .aku tau .kbai .haha

No comments: