About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

ini firstime accident teruk

sudah hampir semimggu dua hari berlalu dan aku baru update harini .semakin hari semakin boring nak update blog .rasa mcm ,for what update blog ,mcm takde siapa nak tahu tentang life aku ha ha ha .

adoi tak betah aku nak becerita bila ber-blogging smbil ber-whatsapps.

okay begini cerita dia ,jumaat malam sabtu yang lepas kononnya nak pergi kenduri cukur jambul .tapi smpai pon lambat .smpai pon dalam pukul 9 malam centu then pkul sepuluh malam camtuh aku and jun mintak izin balik .then masa nak balik ttbe aku takleh kawal handel aku ,gear tak masuk bagai ,and im not sure aku tekan brek tpi yang pasti lepas aku dah tak kuat pegang handle ,motor aku mengamuk macam lembu nampak kain merah and i was like ,weh babi weh babi nyondol .aku and jun pon jatuh.

lepas jatuh aku tatau mana datang kekuatan aku utk berjalan and cuba angkat moto aku .aku risau motor aku ,then aku tersedar jun aku carik jun .after aku dgar suara jun aku lega.aku tak larat angkat motr aku terduduk ttbe terasa nak pegang mulut seriously abes baju and tudung aku berdarah .kain aku sekali berdarah.time tuh aku mcm "eh banyaknya darah!banyak darah" aku menjerit mcm excited ,and pelik kenapa aku boleh gelak tgok muka berlumuran darah .then org yg keliling tuh calm down aku .aku rimas .

then bila semua orang try nak papah,aku halau ,aku pcye aku boleh bgun sndri tapi apekan daya aku terduduk kejap.and finally org sekeliling dah rimas dgn prangai aku ,dorg semua tggu aku masuk kawasan rumah.hanya dua tiga org berjaga kat belakang aku.time tuh dorang bertegas nak hantar aku balik .then aku ape lagi mengamuk menjerit nak balik sendri.ade pacek tuh try nak hentikan darah kat mulut aku tuh pon blah pergi isap rokok .haha .bila pikir balik ia sangat kelakar .

then jun yang amek peranan bawak motor .masa otw nak pergi klinik ade satu van gila ,dalam tuh semua tuh lelaki .diorang halang kiteorg jalan and masa tuh aku tawakal je ,harap jun dapat kawal motor ,sbb van tuh mcm menghimpit kiteorg .lastly ,aku suruh jun perlahankan motor and biarkan diorg lepas dulu .time tuh perasaan aku ,Allah je yang tahu .smpai sekarang aku terkejut lagi pasal accident ,kkdg termimpi mimpi .but jangan risau aku okay and alhamdulilah jun pon okay .setiap kali aku bawak penumpang ,aku mintak sgt kat Allah ,ape ape jadi ,biar lah aku yang luka teruk jangan penumpang aku .aku takut aku hidup dalam perasaan serba salah .

ini yang terbelah tuh ,tak cukup darah dari koyak tuh darah dalam mulut aku
 pon mengalir ngalir.risau jugak kalau gigi patah time tuh .hoho .

k ni vdeo masa tengah jahit tuh .seriously mulut aku memekak gila.


(serious aku tatau mcm mana nak terbalikkan dia )
jun lah ni yang rajin amek vdeo tuh ,time tuh aku rasa mcm saat saat nak melahirkan baby.
aku genggam tangan dia sekuat yang boleh .haha klaka sangat.

 pergh muka lanun abis .

 hi ,kita ade misai ,comel je kan ? hahaaha *k bunuh diri hikhikhik

mungkin effect kepala terhentak masing masing mmg tak reti sakit.
sempat lagi possing bodoh bodoh ..haha

ini luka kat lutut and kat kaki aku


dua hari lepas tuh ,pergi klinik untuk cuci luka yang koyak tuh .
lepas dah cuci tuh ,taraaaa..
mcm mangsa dera kan ?

then after seminggu tuh ,jahitan pon dah buka .
takde lah teruk sangat muka aku .abang aku beriya cakap sumbing ,tapi takdelah sumbing pon,
serious talk ,abg aku ni mmg kaki sakat !
see tak sumbing kan ? kan? ! please say yes .


motor aku pulak berparut sikit .haih .

No comments: