About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

kisah cinta hati wa

dulu ,"dia" yang wa puja ."dia" yang selalu wa nak tarik perhatian.
"dia" yang selalu wa berharap membalas sayang cinta suka wa.
"dia" yang selalu buat kawan kawan wa bosan,
mendengar cerita tentang ke-jeles-an/ke-kecik-an hati /ke-sedih-an wa terhadapnya.

tapi kini ,wa dah dapat lupakan "dia" dengan bantuan sesorang,
sesorang ni selalu cari points utk buat hari wa busy.
orang ni terlalu kelakar dengan perangai childish dia.
orang ni selalu menyanyi walaupun suara dia sperti membaca.

orang ni pernah wa minat kerana first sight wa ,wa rasa dia pendiam.
wa sanggup cari kedai orang ni dekat seremban dua untuk tgok dia dari jauh.
wa minat dia hanya biasa biasa ,tak pikir lansung utk rapat dengan dia.
tiba lah satu hari ,kawan wa bagitau dia minat orang ni .
wa takde lah care sgt sebab wa ade "dia". wa suka "dia" sgt sgt.

wa mula betegur dengan orang ni sejak orang ni menyampuk cakap wa.
bertambah rapat setelah habis sekolah
sejak tuh wa bru kenal diri orang ni yang sebenar.
orang ni bukan lah seperti wa jangka pada first sight wa.berlawanan gila .
walaupun wa mula rapat dengan dia ,wa kena jaga hati kawan wa.
mula mula tuh wa boleh control ,lama lama tuh wa rasa rapat gila.
macam abang dengan adik .bergurau mcm orang gila .

dah lama lepas tuh kawan wa dah taksuka orang ni sebab ke-poyo-an-nya.
orang ni datang tanpa disuruh and pergi tanpa say bye kat wa.
empat hari sebelum orang ni pergi jauh,kiteorg gaduh.
hilang gelak tawa,tiada kecoh bersama lagi .masing masing bermasam muka.
saat orang ni dtg utk say bye kat orang lain ,wa hanya mampu tunduk .

wa cuba slowtalk tapi orang ni lansung tak pandang muka wa.
wa hargai orang ni sebab tolong wa lupakan "dia" tanpa disedari.

wa takde perasaan lebih lebih kat dia mgkin.
bila dah dapat lupakan "dia" sedikit. baru wa perasan .
wa terlalu kurang ajar and sombong bila wa sedang menaruh hati pada "dia"
wa seharusnya bagi peluang kat hati utk kenal lelaki lain .


wa bawak keychain nak bagi orang ni as hadiah sory .
keychain tuh tak smpai ke tangan orang ni sebab ke-ego-an wa and orang ni.
akhirnya wa hanya dengar orang ni tutup pintu kereta dan berambus.

bukan orang ni je yang bantu gua ,kawan kawan rapat wa pon,
tak lupa ade dua tiga orang yang layan wa dengan baik .
kawan kawan wa sering bagi ayat yang sama :
"hariz(dia) tuh dah bg respon negatif ,dah lah lupakan dia je"
finally ,aku dah berjaya weh .thanks uolls .

No comments: