About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

bukit merah

baru baru ni aku pergi makan angin kat bukit merah .pada mulanya rancang nak pergi singapore tapi disebabkan abah tanak pergi ,takan pulak kiteorang je pergi ,mahu sanak saudara abah kat sana tanya kenapa abah tak pergi saing sekali.so terpaksa tukar plan last minute but abah still tak ikut .idk why ,angin orang tua ssh nak dijangka laa .adoi.


ceh muka eksaited nak pergi jalan padahal time ni tgh tggu cik abang cik akak cik mama turun ke kereta .alahai lambat sungguh dorang turun .ouh ya ,masa ni semua bantai bangun tengah hari ,sebab kteorang sampai pon pagi pagi buta.mahu tak penat tuh yang memasing bangun lambat .so time ni jenjalan je kat kawasan sana .

semua dah tahu kat bukit merah ni banyak beruknya .so tak heran bila ade banyak patung beruk kat sini kan termasuk lah topi and aku salah seorang pelanggan yang membeli topi beruk tuh .naaaa ,taraaaa..


then ektibiti kat sana kiteorang naik ,alaa ape kejadah tah nama tuh tah .disebabkan kami berlima ,aku akhirnya beralah untuk naik sesorang padahal aku tahu mama nak naik dgn aku .muehhihi. akak aku baru je naik dah melalak sakan .abang and adik aku dah awal awal selamatkan diri untuk naik berdua .

im the tallest among the others HAHA
  hi, im a lone ranger .forever.
takde lah tinggi mana tapi akk (si baju kuning) menangis sakan ,
sampai aku yang kat belakang boleh dengar .
okay serious kat atas tuh kiteorg bahankan dia je .

after naik ni ,abang cabar naik atv ke jadah ape tah nama eh HAHA . okay serious aku firstime main bende tuh .rasa mcm awesome gak lah tapi smpai skrg ni aku still rasa segan kat abang yang bawak kiteorang tuh.err aku ni sifat gelabah aku tggi sikit sampai aku terbabas smpai masuk semak .kesian abang tuh kena angkat motor tuh (gagah sungguh abang ni ,nak no fon boleh *kenyit mata HAHA) .abang aku kat belakang gelakkan aku beriya.jahat gila !then bila habis main abang bahankan kat mama "maa,jia ni kat luar punya lah terer bawak motor,cilok sana sini tapi bawak motor ni td smpai masuk semak" last ,aku pulak dibahankan sampai org keliling pon gelak .

 testing tekan minyak yang keras mcm batu tuh.
lenguh ibu jari aku -.-
baru nak mula ,abang aku tak menyabar gila kot ,
ade ke patut dia langgar aku !

then keesokkan hari pergi tambun ,hmm takde lah best mana ,permainan dia semua mcm pondan .tak seram lansung .cuma bila bab main gelongsor dalam air ,aku cuma takut pelampung tuh tercampak luar landasan .so bila dah smpai part bawah tuh ,aku lagi prefer tutup mata so bila bukak mata ,taraaaa i kat dalam kolam dah 


.
sebenarnya tak banyak jalan sangat pon ,so dalam tiga hari kat sana pastuh balik seremban dah. abah merungut "kalau setakat jalan cmtuh baik duduk seremban je" and ikutkan hati nak je jawab balik "tuh lah ,kenapa abah tak ikut sekali ,abah lah bawak pergi jenjalan ,lagipun abah bank begerak terbaik di abad ini kan tapi ni tak ,bila ajak tanak pergi lepastuh asyik mesej tanya buat apa .hadoii bapak nii"


aku tak tahu macam mana ter-ngada-ngada nak bawak teddy bear tuh sekali .masa last day kat sini ,aku igt lagi tgh hari tuh mama ajak keluar beli key chain untuk ole-ole kan.then balik tuh masa dalam kereta aku tarik tudung kedepan and terus nangis ,sampai rumah tak sempat mati enjin aku terus lari keluar dari kereta and masuk rumah sorok dalam bilik, nangis bawah bantal then dsbbkan takut mama perasan,lari nangis dalam bilik air pulak smbil bawak teddy bear.dah boring dok dalam bilik air smbung atas ktil last last mama perasan jugak then mama tarik muka aku and tanya kenapa nangis and aku pon jawab "orang nak milo aiss laa td, org haus ,ayith tuh mama boleh pulak belikan aiskrim!" then mama jwb "apesal kau tak amek aiskrim sekali td" aku,"tahukan ,org tasuka makan aiskrim" then mak aku terus keluar bilik .actually salah aku jugak sbb tak mintak almaklum aku suka sangat bagi body language and automatik berharap org tuh faham aku sndri .lepas tuh mama buatkan limau ais .takpelah janji ade "ais" then aku terus "back to normal" HAHA .

ni akk aku ,nampak tak jam yang dia pakai tuh ? 
k ,tuh jam aku ,and aku rasa jam tuh dah mcm "jam rakyat" pula
 asik bertukar tangan je .eh geram pulak hati kita ni .

p/s: bila aku selalu online mesti ade orang ckp "asik muka kau je yang online" then bila aku tak online "jarang nampak kau online ,mana pergi ?" eh ,bila online kata meluat tgok kita then kita hilang tercari cari.hadoi ,pokok kek ekau lahai. 

No comments: