About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

masalah

ade orang cakap bulan february bulan bertuah.bagi aku tidak sesama sekali.
teruk ,teruk teruk dan teruk sekali bulan ni -.-

tension mengajar budak kawad .
aku pikir tahun ni aku akan dapat tension sbb study.
tapi tidak ,aktiviti kokorikulum lagi memeningkan berbanding akademik.
alhamdulilah sekarang study aku tak terumbang ambing macam tahun lepas.
lagi lagi akaun .homework .always siap .
dalam banyak homework ,akaun paling express aku buat.

sampai lah satu hari ni,ya selasa yg lepas.hari valentine day.
hari paling gampang setakat ini dalam tahun ini .
kucing aku ,sekali lagi mati .dan paling sedih .time nak tanam dia .
aku balik sekola ,tak larat nak korek lubang ,aku mintak tolong kt bapak aku.
ade ke patut ,aku kena tengking .ttbe aku terasa.
aku duduk ,menangis kat tepi kucing tuh .
berdosa ,ya ,aku rasa berdosa sgt .aku gagahkan diri.
aku cangkul tanah tuh ,walaupun keras .

mungkin Allah tolong aku ,makin lama ,tanah makin sng nak korek.
sebelum tanam ,aku usap ,usap kucing tuh .sejuk sgt bdn dia.
aku takut dia igt aku jahat dan mendoakan benda tak baik kat aku.
aku masuk rumah ,duduk dalam bilik ,menangis tak sudah sampai mama ketuk blik ajak makan.
smbil makan smbil menahan air mata.aku penat,sedih,stress.ciss,perasaan aku kacau bilau time tuh.
lastly ,apa yang aku makan ,terbuang macam tuh dekat mangkuk tandas.
lepas muntah ,ttbe kepala rasa mcm berat sgt smpai jatuh dalam blik air.

esoknya,pagi pagi buta,dapat berita pak cik aku meninggal.
then semua balik kL .dari dikebumikan ,smpai lah sekarang.
terngiang ngiang ayat yg dbce time talkin tuh.
kenapa aku rasa ,ajal makin pendek.
dah bersiap ke aku nak jumpa Allah?
aku tak tahu :(

dalam keserabutan tuh ,kawan aku pulak.KAWAN BAIK .
tanpa nak dengar penjelasan aku ,ttbe je marah marah.
buat conclusion sendri .aida ,hanis mmg kawan baik aku .
tapi aku tak pernah lupa kau .kau sekolah lain,aliran pon lain.
kalau aku study dgn kau ,kalau aku tanya soklan akaun ,kau bole tlg ke?
kdg kdg kau kena paham keadaan aku.
periksa akhir tahun lepas,kau dapat 9a sedgkan aku 2a je weh.
aku taktahu nak ckp pe ,nak trgkan mcm mana .

macam macam dugaan diterima tapi aku tahu ade sebab Allah bg.
"Allah takan bg dugaan yg hambanya tidak dapat atasi"
dr situ ,aku dapat kekuatan .banyak mana masalah ,watlek je.
aku makin tak selesa dekat cC ni ,sbb aku sorg je popuan yg lain semua laki.
ergh -.- kbai .

No comments: