About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

hobin jang hobin jangan tak hobin jang

semua blogger da post pasal piala malaysia .aku je baru nak post .oke ,aku ade dua sebab nape post lambat:
  • lepas balik tgok bola semalam ,aku tidur umah makcek aku ,balik pon dah tgh malam .then ,tidur.
  • sebagai seorang bisneswoman yg baru nak up ,aku ade dua folio yg terbengkalai.dah ah esok nak bagi kat dorang -.- #aku terpaksa amek upah buat folio akaun form 4 disebabkan laki aku tak bagi nafkah  :( hihi
dulu masa suku akhir ,abang aku dah menabur janji nak bawak tgok final kalau negeri sembilan menang.tapi tiba tiba sehari sebelum final abg aku cakap tak jadi ,sebab dia nak anta keta dekat bengkel -.-
mula mula macam nak terjun katil bila abang cakap mcm tuh .tapi aku redha je .

pada hari final ,ptg tuh abang call suruh naik bas pergi kL sbb dia nak bawak pergi stadium .oke ,dgn sepantas kilat aku amek towel nak mndi lah katakan.mula mula nak pakai baju putih ,pasuh aku pakai baju negeri sembilan.dalam bas tuh ,alahai slow gila pakcik tuh bawak .nak je aku sruh dia bawak 120 kilometer sesaat .HAHA 

then sampai kat stadium dgn tgn kosong #takde tiket.
kiteorang try ah masuk then tabole .then ttbe orang jaga tiket tuh suruh kiteorang masuk.apalagi ,masuk ah !then ,abg aku kne spotcheck abes lighter hong kong dia kne buang.nampak gila muka abang aku tak puas hati =.='

bengang gak bila terengganu free free dapat gol --'
mmg dalam stadium tuh denga sore orang terengganu je ah .meluat abis lah kan .then bila negeri sembilan dah tunjuk belang .nahh ,amek kau 2-1 .tapi paling best time penyokong negeri sembilan buat trademark dorang .ouh sumpah smart gila mati .mula mula buat mcm pemangilan saka *ni aku yg letak nama sndri sbb aku pon tatau nak pggl ape* then buat ombak .haaa ~best gila nak mati .masyuk weh ,dah msuk free then menang .waduh pak ~ berbaloi baloi .

 tengok ,korang bole bayangkan kan ,macammana kecoh nye dekat stadium semalam :D
 dah kalah kan ,blah ah .ape lagi :P
 muah muah dekat boipren boipren aku yg berjuang smlm .HAHA
 sory ganu ,nexttime try luck lagi ,oke ?
 oke ,ni adek aku ,dia pakai baju putih .dia sokong ganu .dalam kete dia cakap nogeri kalah.
nasib tak masin mulut dia -,-'
oke ,ni semua adik bradik aku ,kami anak jati ngeri sembilan >.<'

abang aku pulak parking dekat kawasan terengganu ,naseb la pakai kete awek dia *no plat awek dia no wilayah* kalau naik kete abg aku yg berdaftar negeri ,mahu terbalik kete abg aku.masa kiteorang keluar stadium ,ade budak ganu carik gaduh ,ade yg try usha awek abg aku .tapi nasib lah situ kawasan parking ganu ,lau tak ,dak kecoh ah bergaduh -.-'

time otw dalam kete ,setiap kali kete or moto yg menunjukkan mereka penyokang negri smbilan ,abg ejam #kwn abg aku .dia bukak  tgkap then kibarkan bendera .ouh man !sumpah best gila nak mati ah .tapi bila nampak kereta or moto no plat terengganu ,kiteorang sorokkan bndera sebab awek abg aku takut abis keta dia kne baling batu or muka abg ejam kne ludah dek org terengganu. HAHA nampak gile muke org terengganu frust menonggeng .kbai (:

No comments: