About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

mmg kesabaran amat diperlukan

harini ,stayback .stayback untuk kelas tambahan agama .ustazah cakap sape dtang ustazah syg ,ustazah doakan agama A .so ,kiiranya ustazah sayang aku ,insyaallah dapat A .aminn .anak murid mithali ni plus bakal menjadi ustazah bila besa nanti .tetttttttt ! jgn ulas pape .

balik je ,hujan dah renyai renyai ,singgah kejap umah kawan .beli roti bom .pergh !aku cakap kan ,roti bom ayah dia buat mmg sedap .kalau nak tempah roti bom ,kau carik Nur Syazwanie Kasim .order roti bom banyak banyak eh .*wani ,aku dah promote ,bak sini komisen sikit.hihi
aku dah kuar tajuk =.= baik ,balik ke topik tadi.
bila da smpai rumah ,aku baru teringat kawan aku order tpp tadi ,and nset aku pon dah tade kdd.
msuk blik trus tuka baju*mls nak mndy. and gerak pergi rasah jaya dgn akk aku .smpai je kedai.hujan lebat.
oke ,tunggu kjap .bila da reda sikit ,aku pon gerak blik .

ni ha ,aku nak citer ,mmg pasal paria ni kan .abis aku mecarut carut time nak balik.
td,masa aku nak turun bukit ,dia plak bwk slow gila gila na mampos ,kura kura pon kalah .
aku pon potong lah dia ,tak sempat nak potong ,dia dgn tak bagi signal terus buat u-turn.
naah ,ape lagi aku terlanggar ah.nasib tak jatuh.mmg lancau weh =.-

dah ah ,salah dia ,tak reti mintak maaf pulak,sibok check moto dia .moto kau ,kalau mahal tape .tapi mcm buruk jeh =.=
tade manners lnsg.tuh ah india yang layak dipanggil paria.
da ah hujan ,dr aku berkuyup maki paria tuh .baik aku balik umah ,skerat jln .ttbe akk aku mngadu ,kaki dia kebas.so bnty kejap .rupanya kaki dia kne himpit td ,bodonya paria.
eei ,naseb baik aku bawak moto ,bayangkan kalau aku bawak lori,aku rasa dah mampos si paria tuh kene lunggah dgn aku.
baru 4 hari puasa byk dugaan :
  • sehari sebelum ramadhan ,aku kene fitnah.
  • puasa kedua,nyawa aku hampir melayang.
  • malam  puasa kedua ,aku gaduh dgn abah aku disebabkan mulut org luar.padahal ,aku dgn abah baru je nak berbaik utk tahun ni,kalau kau pembaca setia blog aku.kau tahu ape msalah aku dgn abah.
  • puasa ketiga,ttbe aku dikejutkan bahawa aku ada masalah family yg melibatkan polis.
  • puasa keempat ,tuh ,paria bodoh tuh.
tak tahu lah dugaan ape lagi yg bakal aku kena .haish .
kekadang rasa mcm tak adil plak .
aku baru 16 tahun ,tapi dah mcm mcm dugaan lebih lebih lagi psl family .

1 comment:

Nurul Farzanah said...

dugaan Allah swt mmg sentiase ade,,kite makhlik yg lemah ni mmg x kn t'lps dr ujian Allah =)
s0,,kite kene bnyk b'sabar & slalu think p0sitif dgn dugaan yg kite hadapi...cube k0 pk 0rg lain yg dpt dugaan lg tr0k drpd k0 ? Allah bg ujian nie,,makne nye Allah syg kn k0,,nk tgk iman k0 kuat x...pahala bnyk tau kalau kite sabar,,& kalau kite dpt atasi dugaan tu,,iman kite pasti akn b'tmbh...s0,,slalu la think p0sitif n pk mesti ade hikmah d'sebalik semua ni...uky jiera =D
pape p0n ak suke la bace bl0g k0 nie <3 xD