About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

fobia dah guna brek depan

oke ,niat bgon pagi ,igt nak blaja moto dua jam .so esok bole lah aku amek sejam .tapi bila bgon ,ujan plak .so rilek lu ,makan nasi lemak dulu .lepak online kjap.then baru gerak pergi INMAJU ,dah sampai ,terus bagi surat belajar dgn cino tuh .amek moto ,start enjin ,jalan .

cakap pasal motor INMAJU kan ,pergh ! mmg teruk abis ah ,dah ah tayar licin ,tersemput semput *macam perli aku gemuk je.siot doh moto tuh.oke ,masa psingan 8 aku dah risau dah sebab kasut aku licin ,nak msuk gear pon payah ah .mmg keras gila ah.selalu kalau smpai ujian titian ,aku senang je naik ,tapi tadi ,bape kali asik nak cium titian tuh .nasib kaki aku pnjang untuk elakkan moto tuh dari terbabas.

smpai part emergency brek ,yg ni mmg aku betul betul jatuh .oke ,macam sial habis ah.tak pernah jatuh moto .ni first time ,nasib baik tade luka pape ,cuma bontot aku ni je hah saket nak mampos.lps dah jatuh ,naseb baik lah ade laki budiman tolong agkt moto tuh ,kalau nak tggu aku agkt ,mmg ta ah .aku duduk tercangkuk kat tepi moto nak kasi pedih kat buntot ilang.wahh ,malunye , Allah je lah tahu.

lps aku jatuh ,aku trus buat lagi dua ujian .aku terus duduk .dah tak daya dah nak bwk moto .nasib baik aku kuat .aku TAK MENANGIS pon .hebat kan ?baik korang cakap hebat ! aku duduk duduk je tgok orang lain berlatih bila lagi 10 minit nak pkol 10 .aku blaja balik then bila dah ngam ngam pukul 10 aku terus letak moto mintak nak balik .

india yang sign borang aku tuh ckp cmni 'tuh lah you gne lagi brek depan .kan dah jatuh ,nasib baik idong ta patah .nanti boyfriend pon tanak' lps tuh ade dua orang mamat kat belakang gelak .mcm babi weh. kjap ,nape india tuh ttbe cakap pasal idong ,asal ta ckp luka kat muka ke apeh .ouh ,aku tahu ,ni sbb idong aku mancung mcm abang aku. HAHA kene eh trima hakikat yang sebenarnya idung aku ni mancung ,ramai dah puji .hihi

tapi bila lps aku sumpah seranah dkt moto tuh ,baru aku igt ,abang aku ade pernah cakap lebih kurang cmni dulu 'kau nak mintak kat lesen kat orang ,kau kne sedar sikit .jan asik nak komplen aje .kau tgh mintak orang tuh luluskan kau ,jangan byk byik ,org tuh dah sediakan moto tuh bersyukur jela' oke abang ,aku paham .janji takan ungkit pasal moto yang nazak kat INMAJU tuh lagi (:

Perbandingan antara result AWAL TAHUN v.s result PERTENGAHAN TAHUN.

AWAL TAHUN

PERTENGAHAN TAHUN

sebenarnya kan ,periksa awal tahun aku lagi bagus walaupun tade A .sebab mengikut peratus,peratus awal tahun aku 61 berbanding dgn peratus pertghn aku,58.56. so ,krenye ,bukan aku sorang je down ,budak klas aku yang lain pon down jugak.bayangkan masa awl tahun peratus aku 61 ,aku dapat no 11 dlm klas .ni plak pertghn ,peratus 58.56 dah no 9.kompem ah ,yg lain punya peratus menurun jugak.pergh !ujian bulan ogos ,aku kene buat betul betul ni ! SEH-MAH-NGAT ! 

2 comments:

Nurul Farzanah said...

haha ! xD
btl3...id0ng k0 mmg mancung p0n =)

...ak p0wn d0wn jugak mid year exam nie ^^' hehe~

ME (: said...

hahaha :D
ni yang nak bgge habis ni .

ta biase ah dgn soklan soklan spm ni =.=