About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

ponteng lelagi

tambah tolak cmpur cti umum ,cuti sekola ,hari pergi skola .aku rasa dalam sebulan lebih aku tak dtg skola .ni baru awal tahun .nanti nk akhir akhir tahun mesti lagi banyak hari .hehe .okeh .chill lah .aku cuti pon ade sbb yg pasti bkn sbb malas antre sbbnye ialah
  • cuti msok hospital
  • pergi camping
  • cuti sakit tanpa MC
  • cuti sbb tanak jumpa cikgu
  • cuti mogok
  • cuti sbb pagi pagi dapat mmpi yg msyuk dan tak sggp nak bgon
setakat ni ,alasan ni lah sbb aku tak pergi skola .oke .tutup cite ni .

tadi aku dapat mmpi best gila lah .bayangkan je lah kan .tiga kali mmpi aku bertukar.ttbe smpai mmpi yg last ,mmpi pasal aku tgh siasat siasat pasal hantu ,ttbe aku dgr sore "jiera,bgon.tolong anta mak g pasar ,abg kau bwk kete,cmne mak nak pergi pasar.ni mak nak masak ni " aku yg lam mmpi tuh pelik ,ape suare mak aku ade ni .kacau daun betul .aku pon terus bkk mata ."mama ni ,aduh ,moto abg ade er? ade eh ? oke tggu jia mandi kejap"

lps aku mandi ,aku tgok mak aku relek lagi ,aishh ,makcik ni nak pergi pasar ke tak nak ?aku pon o9 lah kejap.lps tuh mama tanya"kau sure ke ni bole anta g pasar ni ?" aku pon jwab "eh eh ,mama ah .org oke je .mama tuh brani ke nak naik moto dgn jia ni ?lesen takde ni ?*sje buat mama cuak*" last last mama pon naik jugak .aku bawak moto ,dia pulak bising (ble aku bwk laju skit je ,dia diam,aku rase dia beristigfar tuh kot).cakap aku bwak laju lah .ape lah .aku lggr lampu merah pon dia bsg .padahal kete tak byk time tuh .

masa aku hantar mak aku pergi pasar .aku ddk satu tmpt ni .aku tgok ramai macek macek ,nenek nenek pergi beli brg dapur .then aku terpandang ke suatu arah.ade sorg budak ,seorg atuk,and mybe tuh cucu dia kot .atuk tuh bg cucu dia main game yg kne masuk duit syiling ni .kebetulan ade sorg nenek bawak troli dekat troli ade budak kecik ,budak kecik tuh pon mybe cucu dia jugak.budak tuh mintak nak main game kat nenek tuh .tapi nenek tuh tak bg .sian budak kecik tuh.


dari situ kan  ,kita dah dapat tau yg laki suka sgt mmbzir .perempuan pon sama .tapi biase nya lah kan .laki lau lps kawen ,ske sgt mmbzr beli mainan itu ini padahal si isteri dah cbe dah nak smpn bajet utk mse depan .oke ,aku mula dah mengarut .haha. pacek ,nanti kalau dah kawen ,jgn amalkan sifat mmbzr seperti skrg ye dah banyak kali kte igt en .eish eish .pacek pacek *mengeleng geleng kepale.

aku dah mula diet dah mula tak mkn nasik .tak mkn nasik tapi mkn cokelat .haha .bek aku takyah diet en .aku  dah sorok cokelat tuh so takdelah aku termakan lagi .skrg ni .mknn harian aku .nestum sahaja .harap harap berat aku cpt turun .tgok ,aku pakai baju kadet .mcm balut nangka .haha

junaidah ,elya ,si nyet 

No comments: