About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

kaki ni byk betul dose eh

kaki ni dah ler panjang ,lps tuh penyebab ujian segak aku part melunjur aku dapat mark sikit ,ni semua gara gara kaki yg panjang pas tuh tgn pulak pendek .oke abaikan tentang markah melunjur aku .kaki aku ni sian betul ,dah lah hangus ,dihimpap plak dgn kayu ,tercium plak dekat dinding longkang .wahhh ! hebatkan kaki aku ni .Allah marah kat aku kot sbb ta rty nak tutup aurat .astagfirullalhazim ,bila aku nak insaf ni .amboii ,mse form 3 jiera ni mengalahkn ustazah ,naik form 4 ?anak setan pon kalah . *ayat perli paling famous ni ,

jumaat lepas ,aku baru je kne ekjos motor sebab naik moto mcm beruk .mne taknye org naik slow slow ,aku pulak naik tros lompat tros kaki melekat kat ekjoz ,saketnye tak perlu aku ckp kan .Allah je lah tau kan .lps tuh bila aku balik sekolah ,aku nak kemas bilik ,kaki aku kene hempap dgn pintu almari buku aku ,pintu tuh dah roboh ,pas uh aku tolak gne kaki . hah !pdn mke ,pintu tu terus hempap kat atas kaki aku ,dah lah dperbuat dgn kayu ape tah ,kaki aku bengkak .mmg ari jumaat tuh package ah kan ,kanan kene ekjoz ,kiri plak kene hempap kayu .tapi aku bersyukur jugak .org ckp kalau kite saket ,dosa kecil kita terhapus.ya Allah ,ampunkan umat mu yg byk dose ni.

nseb baik luke sbb kene ekjoz tuh dah elok tapi luka itu meninggalkan parut .yeah ,parut tuh mmg kenangan lah kan .kenangan melompat atas moto .aku tak kesah dgn parut ,gpon aku ade parut kenangan gak ,parut dgn kucing ,cerita dia begini ,di suatu petang yg harmoni ,ttbe ade kucing hutan ,bergadoh dgn kucing umah aku.aku pulak time tuh bodo bodo lagi ,aku pegang kucing hutan tu ,kucing tuh tros gigit kat tgn aku ,tajam betul gigi dia ,smpai menitik nitik darah ,aku dah cuak ,aku takut nanti aku masuk rumah ,abis lantai kne darah.

aku nak ckp dekat parents takut kne marah .aku pergi kat sidai baju ,aku amek handkerchief aku tutup .tapi aku tak dapat nak sorok ,sbb darah byk sgt keluar .ttbe mama datang ,mama nak tgok tgn .lps tgok ,mama pon cepat cepat amek kunci kereta and pergi klinik sdre aku.smpai klinik ,doktor sapu ubat ,lps tuh aku kene cucuk buntut .*tuh yg buntut aku kembang smpai skrg ni* sejak arituh ,setiap kali aku pergi klinik ,mesti kne perli dgn sdre aku ,dia mesti ckp camni "aih ,nak kene cucuk buntot lagi ke ?" nsib baik lah tuh cerite lama .

yg terbaru ni ,pasal kucing jugak ,ade kucing ni ,dah dua ari memekak kat belakang rumah aku ,aku pon tatau kenape semalam ,aku nak sangat tahu mne datang byik kucing tuh .lps aku carik ,baru aku jumpe .kucing tuh dalam longkang besar.longkang besar tuh pulak bersambung kat sungai .kalau kucen tuh jatuh ,aku tak tahu nak cakap ape.aku pggl sape sape tolong jge atas ,bia aku msok longkang .lps aku dah dapat selamatkan kucing tuh ,aku pulak takleh naik ,last last ,aku try naikkan kaki kanan dlu and mak aku tolong tarik dr atas,so bila kaki kiri nak naik ,kaki aku terkena kat dinding longkang ,aku tak tahu kena duri ke ,ape ke .smpai seluar jean aku koyak .aku rse pedih smcm ,tapi aku biakan .

aku pon pergi lah tusyen dgn kaki sakit tuh .balik je tusyen ,aku tuka seluar ,mmg terkjut gila *terkejut mcm nampak monyet berjanggut * sbb atas lutut aku luke ,pedih gila ,tgok kaki kanan ,kat atas lutut jugak ,lebam .mmg malam tuh mcm gampang gila lah .ssh nak tido .lagi lagi aku ske tido pusing 90° mlm tuh ,aku tido mcm mayat .dapat tido tapi aku asik terjaga ,sbb aku rasa mcm ade org kejotkan .padahal bila aku bgon tade pulak sape sape kat keliling aku.setan mne lah kacau aku tido ni.

setelah aku mengarot panjang panjang ni ,aku nak tanya ,kau paham tak ,ape yg aku cube nak sampai kan ni ?ape ?taktau ?alahaiii .mesti BM fail kan ?haha .eh ,aku dapat no 11 dar 37 org (dlu no 5 kan ?) .alhamdulillah ,walaupon aku jatuh gedebak gedebuk mcm bola .aku tetap bersyukur.insyaallah ,pertghn tahun ni ,aku cbe lagi .ehh ,ape aku keluar topik ni .org kampung ,mari dekat skit mata tuh .aku dah merepek pepanjang ni sbb aku nak butikan peribahasa CUBIT PEHA KIRI ,PEHA KANAN PUN TERASA itu adelah tepat sekali sbb seperti yg aku cte ,iv satu dapat bala ,yg satu lagi mesti dapat bala .

3 comments:

Anonymous said...

aloha monyetmenari.blogspot.com owner found your blog via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://bestwebtrafficservice.com they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Mike

Anonymous said...

hello there monyetmenari.blogspot.com blogger found your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumer-service.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Jeremy

Anonymous said...

hey there monyetmenari.blogspot.com blogger found your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your site http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Richard