About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

gigi dan oxy

titile ' gigi dan oxy ' aku nak cte psl gg je .nak cte psl oxy mls pulak .aku pergi town tadi ,adeq aku cabut gigi alang alang tuh aku nak check gg aku sekali.lepas adeq aku cbot gg aku pon check ,nsib baik ah tade pape masalah en .sihat je semua gg mcm perut tuan dia .telampau lah sihat perut jiera ni.adeq aku ni untung betul .dulu masa aku kecik kecik na cabut gigi pon pakai benang je ,tak pon main goyang goyang kan gg sampai lah tercabut.cakap pasal gg aku teringat peristiwa aku dgn gigi aku .

cerita dia cmney,ade suatu pagi yg secara kebetulan bapak aku beli nasi lemak,aku yg tgh kebulur tgok kat atas meja ade nasi lemak ,perghh !sehmangat ah nak mndi kan .lps mndi,dgn bertuala tuh tros g meja mkn nak mkn ,pas uh kne mrh sbb tak menyaba nak mkn.aku pon dgn hati yg hampa pergi lah pakai baju.lps uh aku pergi ah sambung makan,aku ni jenis yg tasuka makan kacang.so aku tolak tepi sbb kakak aku suka mkn kacang tuh .lps dah sedap mkn ,aku mcm nmpk kacang yg kulit dia terbkk so msty ah nmpk cm warna putihkan ?aku pon cm pelik ,sal bntuk kacang ni lain mcm kan.aku pon panggil akk aku .lps dlm dua org tgok .so disahkan itu bkn lah kacang tapi gigi aku.aku tros lari cari cermin .pas uh aku jerit "eh eh gigi aku dh tade lah tapi sal tade darah eh"  kakak aku yg baru semngat na mkn nasi lemak tros terbatal niat dia.

yang kedua pulak ,tak silap aku aku tgh mkn cokelat ape tah tapi yg ade badam kot dlm uh.aku ni dulu mmg tamak haloba sikit.cokelat tuh mak sedara aku yg bagi ,dia suruh share nan kakak aku time uh aku tade adeq ,aku lah adek .so mnje sikit lah time tuh.aku amek cokelat yg mmbeku mcm batu tepi jalan .akk aku dah bagi amaran dah gg aku tuh tgh goyang ,jgn mkn .tapi aku degil jugak nak makan .aku makan dgn rakus nye .lps aku mkn aku g lah toilet en nak tgok cmne gg aku goyang tuh .ttbe tgok "aikk ilang dah gg aku ?" aku ape lagi ,kecoh ah .gigi aku ilang .lepas uh aku n akk aku kelam kabot ah crik gg aku.time tuh dah menangis mcm bini ilang laki.akk aku carik kat kaw yg aku mkn cokelat tuh .pye crik beriya riya rupa-rupanya gigi aku kat bwh kerusi ditengelami dgn bulu karpet.mse jmpe gigi aku tuh ,aku mcm jmpe emas .

excited gila ah kalau gigi dah patah .sbb selalu lau gg patah kene baling atas bumbung rumah kan.aku pulak mmg bab baling gg mms suka ,kalau ta kne bumbung aku carik gg aku smpai jmpe balik ,aku akn pastikan gigi aku selamat mndarat kat ats bumbung umah aku .tapi tuh dulu lah zaman kejatuhan gigi .sekarang ni aku punya gigi kuat .ckp je sroh aku gigit ape .msty bole punya .tapi lau nak banding gigi aku dgn gigi org utan ,gigi dia lagi perkasa weyh .dah lah perkasa gigi eh ,pas uh bila senyum ,perghh .cair hati aku tgok .
buah hati pengarang jantung aku <3
encik monyet pengarang pundi kencing aku <3 <3


No comments: