About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

exam abis dahh

yehh ,exam dah abis dah walaupun exam aku abis ari khamis tapi nak seragam nan bdak lain so aku isytiharkan ari ni abis exam  .aku ckp cmni mcm lah aku study sgt kan .siyesly ,smmgu sebelum exam kan .perghh smgt lah kan nak study .smpai heboh tanak berfesbuk tanak berblogging kan.tapi tuh sume propaganda aku je.tak smpai dua hari aku dah buat mcm biase .aku tak tahu lah result aku cmner nanti .nanti lau aku dapat result ,aku sharing kat korg .haha ,wlopon aku dpt G aku ttp akn bgtaw .tapi gtaw kat sini ah ,tanak ah heboh kat fesbuk kan.nanti ade lah org yg berhati kerang busuk ckp cmney "dapat G pon nak kecoh ke ,aku dapat Z rilek je" oppss! ade ke grade Z? dah abaikan .

bilik aku sebelum mmg bersepah gila lah kan .smpai ade mmber aku bce entri aku yg psl bilik aku tuh ,siap ckp lagi cmni " bilik u kalah bilik laky ,i musyikil btol lah jantina u ni ."aku bce msg dia smpai tersedak .wahh ramai btul musyikil jantina aku ni.oke tok makluman kamu kamu sekalian saya adalah anak bujang encik taufik ,eh bkn ,anak dara encik taufik .tahu tak anak dara tuh ape ?anak dara tuh adalah....tape ah kau pergi tanya kat encik google eh .malas nak terangkan.tgok ah bilik aku dah bersih .luas mata memandang,lega hati bersyahdu *peribahasa mne aku cekau ni .sory ckgu ,sye suka buat peribahasa baru .

aku cuma nak kau tengok kat ats lantai sahaja eh ,atas ktil tayah lah tgok sgt sbb aku kms memlm ,so wat pe aku nak bzir tnge kms ktil ,sbb lps kemas aku dah buat kuak rentang kat ats katil tuh .

lagi beberapa ari je aku nak g camp .cehh pergi camp heboh mcm nak pergi overseas .kecoh lah kau jiera.tak ,bkn aku nak kcoh ,aku cuma risau kalau ..,kau tau lah selalu g camp msty camp lam hutan kan ?aku risau nanti kot kot aku terjatuh hati kat monyet sne ,aku tanak balik cmne ?and paling lah aku risau lagi kan ,dorg ckp ,tmpt sne KERAS kalah kekerasan kayu balak au .nanti kalau aku sorok nan anto tetek cmne ?anto tetek leyh thn lagi ,kalau kne bnoh dgn penunggu kat sne mcm ne ?nanti kalau aku mati kat sne ,tak sempat lah aku nak deactive acc fb aku n delete blog aku ni .tape lah kalau aku mati aku jd toyol pas uh aku dtg umah aku ,aku o9 kejap lah ,buang ape yg ptot kat fb n blog aku .

aku ni dah lah kuat makan ,bole ke aku hidup kat utan tuh ,ceh mcmlah kau tak pnh g camp jiera -____- ,kecoh betul ah .tak tak ,aku nak cte yg td aku shopping nan bapak aku je ,kte org kua dua org je ,lam van bapak aku cte lah ,psl mak aku sume ,aku tros stress ah ,aku diam je ,psg telinge je ,bapak aku ckp ,jgn stress sgt ,sbb aku ni plaja lagi.aku mcm-___-* apehal lah ,aku dah ckp aku tanak msok cmpor even mak aku jdkan aku saksi ,aku tanak pergi buat statement kt polis tuh .aku ni walaupun perangai mcm anak derhaka kat parents aku ,aku syg dorg gila babi,wlopon kkdg dorg plih kasih ,dorg mrh mcmne pon smpai aku dah byk kli kne penangan dr bapak aku .aku syg dorg ,aku tak sggp lah tgok dorg becerai berai ni .kalau lah mak n abah phm ape yg aku rasa ni kan bgos .dah ttop cte psl fmily aku.korg yg bce ni jgn tye pape psl fmly aku ,ckop ape yg aku cte kat sini .tayah nak ulas lebih lebih or nak jd polis pencen tnye mcm mcm kat aku.

 sekian lamanya aku tak nampak dia ,ttbe aku jmpe dia ,aku nak cte psl ni kat entri yg lepas tapi aku terlupa pulak .pada suatu pagi yg agak lah dingin smpai aku bgon lmbt .aku mmpy ade mmber aku ni ,dlm mmpi aku ni dia dgn MK ade pertalian sdre aku.dalammmpy aku tuh kan ,MK tgor aku ,aku mcm buat mke sial lah kat dia ,pas uh mmber aku ni tgor pehal buat mke cm uh ,aku dah pelik cmne ttbe dia mncul lam mmpy aku ,lps uh mmber aku ni bersalaman pulak dgn MK,aish ,taktau ke dia uh musuh tradisi aku ,jgnb lah baik sgt.tak smpat aku nak phm mmpy aku tuh .ttbe bapak aku ketuk pintu sbek lah ,terjaga aku dari mmpy NGERI tuh.

ta sgke pulak ,petang tuh ,aku nmpk dia .aku pon tatau pehal terkaku nmpk dia ,aku igt en dia dah tak pndg umah aku sepert dulu kala yg dia sering pndg umah aku and bwk moto slow slow.ta sgke dia pndg ,tapi time uh abg aku kat dpn aku so aku ta nmpk sgt reaksi mke dia .setelah berbulan tak nmpk or jmpe kau ,apehal lah skrg baru nmpk kau ,tahu tak aku rindu nak tgok janggut kau yg seciput tuh and mke kau yg memerah mcm tomato.tapi tape ,kau boleh berambos skrg ni aku ade encik kambing and ckgu kambing yg lagi hebat dr kau .

No comments: