About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

jadi rajin hari ni

aku nak berlatih buat krgn dialog ^_^

di suatu petang yg indah dan aman .selepas aku tlg babah aku tuka handset.aku pon try bkk komputer.uhmangai .dah byk kli aku bkk taley bkk gak.mmg time uh rse nak jerik nak tendang tendang nak pijak pijak pc aku ni.pas uh ,aku o9 kat fon.aku baru nak sent mcg kat fb abg ipar aku .aku tgok tgok ,window ternet dah bkk .baru excited nak bkk document aku .aku tgok sume da ilang .aishh ,aku cpt cpt call abg ipar aku .

*caller ringtone lagu menyesal KOT
nyet     : helloo,err..assalammualaikum.erm abg am..komputerr wochakk.
abgam :ehhh komputerr wochakk*dlm nada mengajuk aku ckp.ape yg rosak eh?
nyet     :tuh hah org bkk sume jd blank .*bg pnerangan yg pnjg lebar dkt dia
abgam :haa,esok potang aku dtg .abah ade umah tak?
nyet     :tade,baru je kua td .
abgam :yola yola.
nyet     :thx abg am^^
tuttt tuttt tutttt .talian dputuskan -______-

aku pon o9 lah kjap .then mama ,akak dan adeq aku blik umah .perbualan berlaku. >.<

akak :jiera ,kau na bg sape msok ni ?*pintu rumah aku terbkk lebar*
nyet  :mne aku tahu .abah lah yg bkk td .dia ta ttop .
akak :dok umah sesorg bkk pintu besa besa -________-
nyet  :diam ah ske aty laaa .

mama msok umah lam mke yg agak penat .

nyet    :mama!tgok lah .bersihkan ?
mama :lahh ptot lah cuace panas smcm.rajin betul kms umah eh .
           kalau nak upah sory la eh .tade upah2.
nyet    :eh mama ni !org buat eklas lah .
mama :kau meh sini ,kau ponat komas umah .ekau tgok ape anak kau buat
aku pon pergi ke arah mama (dapur)
nyet   :mneee ?*buat buat ta nmpk
mama :ekau kurung tak anak ekau td?
nyet   :*smbil tersenyum senyum.mama cbe tgok dpn.kan anak jia
            tgh main main tuh.
kakak :padan muke kau jiera !
nyet   :shut up u !

aku pon tros o9 blik .abg aku pulak balik dr kje dia .dgn kerek nye abg aku msok dgn mmbwa sekotak limau *dia pakai beg skola aku laaa .HAHA

nyet     :abang !tgok lah pc ni .ape dah jd .
abang  :*blah tros ke dapur .
nyet    :best nyee ckp dgn spenda berlubang ni .
abang :amende nye kau ni .tepi ah bia aku tgh user aku .kne cm kau ke tak
nyet    :tgok lah -____________-
abang  :HAHA .user kau je jahanam .tuh lah jd cm aku user org beriman
nyet     :*dgn meluat nye bckp .kau jan nak poyo ley tak ?
abang  :(dia buat bodoh dgn aku,dia bkk fb dia)
nyet    :abangggg !dga tak nii
abang  :bestnye o9 nii *poyo gila mke dia .
nyet    :abangggg nak o9.(smbil tgok dia chat dgn kwn dia)
 aku tgok dia beborak kwn dia .ape je dorang borak .aku pon buat mke *touching abis ni .
ttbe..
abang :jiera!
nyet    :yee !
abang :kau nak o9 kan ?o9 lah
nyet    :*tros tersenyum mcm org utan senyum ^^

abang aku pergi mndi .dan aku pon sdap o9 .pas je dia mndy .dia buat mke paling suci .
abang :jierraaaa .kau rajin takk
nyet    :*dgn nada berlagak ,kau apehal .
abang  :tolong aku colour rmbot .
nyet     :aku ta rty lah

oke ,lps aku tlis dialog diats .aku tergendala na type .sbb aku tolong dia colour rmbot .then,aku pon trikot colour rmbot.pengaruh nii ,HAHA .gara gara trikot abang aku nii .lepas je aku buat rmbot ni .idea idea aku nak cte ni ,mengalir keluar ktika abg aku sikat rmbot aku .HAHA .
sory entry ni agak bosan  ^^

No comments: