About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

encik jiera yg perkasa kne kuat eh ^^

sebelum itu aku na bg tau istilah kodok tuh ape .kodok merupakan adeq o kakak agkat yg smmgnye trend di SMK Puteri .tapi ,separuh budak pu3 mengambil kesempatan menggunakan alasan kdok semata mata menutup nafsu songsang mereka .ckp je kodok tapi hakikatnya mereka bercouple .ya Allah ,mmg akhir zaman betul .

tadi kat sekolah ,aku mcm taley fokus sgt sbb tringat kjdian smlm .dulu aku nan bestfwen aku satu sekola ,bole lah aku luahkan masalah aku .tapi skrg .msing msing bz dgn sekola msing msing.aku cbe lah buat bodoh dgn msalah yg aku ade skrg ni.trima ksih lah kat wani sgt.dia bkk cte psl laki yg aku minat tuh.pergh !smlm wani jmpe laky tuh lah .adoii ,aku tau dia pergi ,aku sggp dtg sekolah ari selasa tuh pas uh bodek ckgu bia aku yg jd wakil  sekolah pergi ttj.grrr .geram btol ah takpat encik kambing bermisai yg tersangat lah comel kejadiannya.time kat perhimpunan aku mcm gmbira gila lah ler dga psl encik kmbing bermisai tuh.oleh sbb terlalu excited hinggakan aku nak berak .sampai mmber aku ckp'kau ni jiera ,asik berak je .msty perut kau bersihkan?' haha ,babi siot dia tuh aku berak pon na jd bhn.untuk pengetahuan anda ,berak adalah satu aktiviti yg sihat .mlah ia bole mmpercepatkan penumbuhan rmbot kte .buktinya ,rmbot aku dah pnjg .

bila time petang,aku stayback tok kawad ,aku pat tahu ade lthn tok lontar peluru .pergh pye lah excited g pdgkan .tgok tade sape ,time uh aku pergi dgn qila lah en .nmpk de ckgu ni .kteowg tanpe usul pekse tros ah tye ckgu tuh ,ckgu pulak tak gtaw pape kat kteorg dia suruh kteowg amek bola lontar peluru.aku pon g lah amek.bila dah amek,aku pergilah padang .tak sangka aku ,ex kodok aku ade kat sana*eypp !kodok sebagai agkat agkat je eh*aku time tuh control lah muka kerek aku ni.dlm hati aku ni ,aku rindu dia sgt.jap ,nty ah aku cte psl dia .ballik kepada ckgu tuh .lps kteowg anta,ckgu nak g tgok bdk practise lompat jauh ,so aku nan qila lepak lah kjap .ble dah abis tuh .time practise lontar peluru ,baru lah kteorg perasan yg tuh ckgu rumah biru ,and budak budak kat situ pon umah biru.aku nan qila dah start malu dah ,aku pon g lah kat ckgu ,lalu membisikkan kata kata yg indah yg berbunyik begini 'cikgu..ni lthn tok umah biru kee ?'ckgu pon jwb dlm nada berbisik'aah lah,kenapa?'aku mmbls kata romantik aku lagi.'cikgu,snanya kteorg sesat kat sini ,kteorg umah kuning ah' ckgu mula buat muka pelik dan tersenyum,aku pulak gelak gelak ,lalu blah dr sana.ex kodok aku msty gelak en aku .sumpah malu gila,malu smpai sorok muka di sebalik ranting kayu .

mari dekat aku nak nak cte psl ex kodok aku.td en aku lepak padang si qila ni pggl pggl fdia .tbe tbe qila kait aku nan dia.aku dah cm malu malu babi dah.time aku tgok dia tersengih sengih ,ttbe wndu dia.wndu nan prgy dia yg dlu aku paling lah menyampah.grr ,rndu rndu !u u ,dga tak ni ?i rindu kat u tau .aku tahu kau dah de penganti aku kan ?erm sokay .aku tak kesah .tapi lau kau nak tahu kan .walau pun kau bkn kodok pertama aku ,tapi kau kodok yg terakhir.aku ni en mne lah ade adeq popuan.sbb uh ler aku dah lme berkodok dgn dia aku da syg kat dia mcm adeq aku .tapi tah sal .dia dah tanak jd kodok lagi .tapee .aku redhaa je.pandai pandai bwk diri eh .

dlam nak pkol 5 kan.langit mula mendung.pergh ,kalau lah korg tgok ,seram gila .mcm sumthing nak berlaku.aku dah mula tak sedap hati .kteorg abis kawad cpt .sbb msing msing dah tade mood na kawad dah.bapak aku amek lambat.perghh ,sdg aku menunggu bapak aku ,cehh ,ade junior nak usha aku .cehh perasan sial kau ni jiera.aku tgh wat humwok ,mcm mcm dia tye.aku pon lyn jela.pas uh dia blah.then bpe minit kmudian ,bapak aku pon smpai.

aku mybe akn stop dr meng-update blog aku wat smntre ats sbb kecelakaan idop aku yang perlu dirahsiakan.aku lau o9 pon ,aku akn o9 kjap je .so cmne aku nak wat krgn pnjg pnjg cmney kan ?erm,pape pon masalah ,kte kne hadapi dgn senyuman yg sgt lah perkasa .

No comments: