About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

jalan Melaka

satu hari duduk kat melaka je .buat ape kat sane ?ofcoz lah berjalan-jalan .sume org pergi melaka sbb nak tgok tmpt bersejarahkan ?tapi aku tidak ,aku ta pandang langsung tinggalan sejarah tuhyg aku pandang ,tuhh ,yg tempat org ramai abiskan duit tuh .SHOPPING MALL lah.alaa,stkt melaka uh ,sejarah ape nak tgok ?sume dah ade dlm buku teks ,bace je kat sne .wlopn membosankan ,tapi itulah yg kte HARUS bace untuk berjaya dlm pekse kan ?haha ape merepek ni .


msok je melaka ,sumpah bosan ,aku sempat tido lagi.mane tak nye ,jem gila ,kete dari johor and singapura banyak gila .aku tido sampai mlot aku kering.aku ni lau tido lam kete ,mlot mesti terbkk lau lalat msok pon sdap je aku kunyah*yekkk .HAHA .abah pon tye ,dah lapa ke blom ni ?aku diam jela ,aku ta kesah nak mkn ke tak ,sbb aku tgh proses diet,bia lah aku sket prot ,aslkan aku dpt KURUS .anak buah aku yg kembar n adeq aku leka borak psl otomen ,ler kli kedua tye baru jwb,yg abg na mkn ,adeq aku n adeq(kembar) tuh tana mkn .ecehh ,poyo je tana mkn ,smpai kat kdai mkn dorg yg mkn bertmbah2.HAHA .
ala2 tuh ,pergi lah ke MITC ,barang2 kat sana sumpah murah2,geram aku tgok .aku igt en na crik baju kat sane punya lah ampir satu jam ,sehelai baju pown aku tak beli.haha .kesian abah,sampai bsg dia .last2 mama dpt beli suar sehelai.jeles gila.ade satu kedai jual gelang.aku mintak satu .peduli ape aku,aku ta beli brg pape pon .abah n bdk2 pergi market pergi beli eskem.uh ta sgke abah beli eskem untuk aku sekali.haha.eskem kon pulak tuh.aduh,mne aku rty mkn eskem kon.sumpah time mkn eskem uh ,mlot aku comott gila .sampai abah n mama ckp aku mkn cm budak2.haha .lepas mkn jalan satu round kat sane pas uh gerak g tmpt lain.



lps uh pergi jonker walk,aku dgn mama je kot yg kua jln.sbb bdk2 ni tidur n parking tade .hehe,dok lam kete diam2 .haha.jln2 dgn mama mlot aku non stop berckp.haha.nampak je laki yg berkenan aku ckp dgn mama.ape laki yg aku suka ,mama tasuka.aishh ,abislah aku,tak berlaki nanti.aku ckp laki berjanggut comel,mak aku ckp laki berjanggut miang.haiyahh ,mama jgn mama dah kre ktok tomato ni.HAHA .okey2 ,stop cte psl laky.aku dgn mama troz menuju ke reject shop kot,perghh ,mak aku mcm nak borong .byk gila dia amek baju.haha ,sampai aku jd mse pgg bju tuh.hehe,ade jgak aku selit-selitkan baju yg aku nak .haha .tgh nak bayar,abah pulak kol .aduh ,baru nak ajak mama pergi satu lagi kedai kat tgkt ats,kco daun btol.haha.


abis penat shopping je kje,smpai duit cash mama abis ,terpakse gne kadkredit.haha.ampir nak mlm uh ,kteowg pergi ke river cruise.adess,mse beratur uh ,sume india kat dpn aku.aduhh ,india ni ta rty dok diam kot,lompat sne sini.parents dorg pon same .kecoh je lebiy.mypah aku dga.oppss!aku bkn na ktok ,tapi india jenis yg kuat kecoh mmg aku benci.aku ni org satu malaysia tau! haha.dah ,stop ckp psl uh.nsib baik aku dapat bot yg sume mlyu.aku dok plg ujung lagi.tah apesal time bot tuh na begerak,ade stu pacek ni,ajak borak.aku pon lyn jela,dia cte psl nme2 tmpt kat sne,aku pon dga.kbtulan dia org sri mnanti.haihh,dia dtg mlke pon sbb fmly day,anak eyh dok semban.time uh mlot aku dah cm cibai,sbek aku tak tye yg dia ade cucu laki ta.haha.gatal sial aku ni.


lps je tron dari situ,aku pon blah crik abah,ala siannye dia,dia tak dpt naik.sbb parking tade.kesiann.time tron uh aku nmpk abah dok borak kat org tepi longkang.aku rase tuh budak lagi.haha .nsib baik ade jgak yg tmn abah.HAHA .pas uh g mlke lme.dok jln2 sne.hehe.aku dpt beli beg skola baru.fuhh SEH-MAH-NGAT tol aku nak gskola.time beli pon aku pergi dgn mama je.bdk2 n abah pergi beli sandal.aku pusing2 sane ,aku dah risau mne kdai topp ni.haha.kdd dah low gila ni.akhirnye g kdy mkn ,adeq aku uh yeye tana mkn,last2 dia mkn jugak.ckp lebiy je.haha.hah!nsib baik ade 7e kat sne.abah yg kebetulan tade kdd,dia bg aku rm20 ,sorg sploh.aihhh,best btol.jimat duit aku.haha.


balik ruumahh ,dah midnight,o9 kjap,mndy,buat ss,o9 blik,tido.


sian mama n abah sbb aku banyak kikis duit dorg tahun ni .HAHA


THE END.

No comments: