About Me

My photo

I want to be your favorite hello and your hardest goodbye.

Less

Semua ada kekurangan diri, so do i. Sometimes aku susah nak move on.

Ya benar kata kawan-kawan ku;

Jira kau takboleh hidup sorang kan?

Jira kalau kau suicide, kau takkan dapat jumpa abah kau, sbb kau confirm masuk neraka.

Aku start sedar yang selamani aku terpaksa bergerak sorang sebab dulu bila Allah pinjamkan abah, aku rebel nak berdikari. Padahal abah selalu teman aku kesana sini. Sanggup tunggu aku balik lambat sampai 2/3pg sebab kena buat ot last minit. Tp lepastuh aku degil taknak susahkan dia. Tak cukup dengan tu, aku lari belajar dkt peneng sbb nak buktikan aku okay buat everything sendiri.

Then bila Allah betul betul bg takdir yang aku akan bergerak sendiri, layan emosi sendiri (dlu kan ade abah nak pujuk pujuk) aku sedih gila. Lama juga aku acah acah okay, tp dalam aku hancur. Jira yang dulu dah takde, i lost my confidence, makin bodoh.

Ya aku ada mak lagi. Still ada mama tapi ya mama susah nak faham mungkin sbb dlu dia busy kerja and aku pon rasa dia lebih ngamsoi dgn anak lelaki dia. But please okay dont judge me, im trying hard nak rapat mcm rapat dgn abah but ya bila dgn abah, i can be clingy asfak but not wit my mom sebabtu mak aku lg okay dgn anak lelaki. Yela anak lelaki mana nak mengada yom tiak peluk peluk bagai 😂

*tiba-tiba playlist lagu perfect*

Nah, buah hati beta yang aku kenal hampir tiga tahun dulu. Ya! Muka buku yang menyatukan kami. Dia boleh dikatakan org kedua yang layan aku mcm princess walaupun aku bukan lah ada gaya "princess". Somehow kiteorang ade bergaduh sama macam kalau aku gaduh dgn arwah abah. Kalau tak dapat perhatian mesti akan bergaduh. (abah, kalau aku tak bercakap dgn dia mesti dia sengaja cari salah aku so that dia akan dapat denda suruh aku buat something  dpn dia sambil aku buat muncung itik)

Kadang-kadang aku rasa loser sbb banyak kali terduduk especially kena betray. Aku jenis senang percaya org, senang sayang orang tapi dalam masa yang sama aku sejenis boleh detect org yang berpura-pura tp still aku akan tryhard nak abaikan yg org tu berpura-pura. So bila aku rasa usaha aku sia sia, aku sedih.

Minggu depan adalah another fasa yang aku kena tempuhi. Moga Allah permudahhkan semua. Hopefully rancangan yang aku nak nikah berjaya walaupun ramai tak setuju sebab kami baru nak bina kerjaya and satu lagi sbb kami cuma nak buat kenduri tahlil and doa selamat je. Hmm,  tapi aku taknak dah lalui semua ni berseorangan (since kami long distance relationships)

So moga setiap doa yang baik baik, akan dibalas dengan kebaikan dua kali ganda.

Kesedihan

Benda dah takkan sama seperti dulu. Tipu. Tipu sekiranya ada kata yang dirinya tidak akan berubah atas faktor tidak suka akan perubahan. Tipu.

Kita tak akan sedar perubahan diri kita, tapi, orang lain akan sedar.

*hati mula retak*

Ya Allah sekiranya apa yang aku inginkan bukan milikku, tunjukkan lah. Sesungguhnya aku penat dengan rasa hati ini.

Tawar.

Tapi masih gagah berpura punya segala kemanisan.

Lemas.

Dengan penipuan atas diri sendiri.

Aku cuma mahukan diriku yang dahulu.

after 2 years

Dulu beratus misscall sekarang tinggal berbelas.
Dulu, tak pernah buat aku menangis and kecewa teruk time gaduh tpi sekarang, aku menangis sorang sorang, tahan sakit sorang sorang.
Kalau mula berkenal, karangan cinta tak habis. Tak perlu mintak. Sekarang, takde makna dah istilah dari hati. Kena minta baru dapat.

Pujuk hati.

Betul. Cinta memang buta.

Kita nampak perubahan.
Kita nampak salah dalam hubungan.
Tapi kita masih teruskan.

Saling sakit menyakiti sesama sendiri.

Penat. Penat ulang benda yang sama.
Aku tak cengeng tapi everytime aku kena explain everything aku nangis. Aku tahan sebab aku tak nak dia tahu. Aku nak dia tahu even though dia blah sekalipun. Aku kuat walaupun hakikat aku akan hancur teruk.

Kenapa. Kenapa kau tak pernah faham aku. Kenapa kau buat aku jadi lembik. Kenapa.

Mana pergi prihatin kau. Mana pergi effort kau. Mana pergi janji kau. Mana pergi "cuba" kau.

Aku lukakan kau sebab aku terluka. Dan luka tu jadi berganda lepas kau terluka.

Aku cuma rindu kau masa kita mula mula bercinta. 🙁

Latihan tauliah SUKSIS

Hi gais, seperti dijanjikan, ni ada sedikit gambar yang aku kongsikan sepanjang tiga minggu latihan untuk tauliah. Sorry, aku pick random and tak ikut turutan pon. hehehe sorry ! :p Well benda yang aku risaukan aku dah berjaya atasi. Seminggu di pulapor dua minggu di UUM memang mencabar mental. Nak pulak aku dah gemuk berat nak bawak badan ni haa..

Alhamdulillah, aku bersyukur sebenarnya Allah bagi aku keadaan semampunya aku mengharungi hari hari dekat sana. Biasalah dalam kelompok besar, makan hati dan salah faham itu biasa kan. Aku pon dah malas nak ingat. So far bagi aku latihan dia not bad lah. Takde lah scary  yang aku sangkakan.. Jurulatih dia okay je takdelah garang and scary macam palapes.. hahaha

So gais, ni adalah beberapa kenangan yang aku boleh share..

























Terpengaruh

Boyfriend aku selalu nasihat tak payah lah nak ikutkan apa yang ada kat socmed. Aku tak nafikan socmed memang banyak mempengaruhi pemikiran kita, tp why not kalau kita try amek positif sides dia? Somehow kita boleh belajar something kot. Macam ingat aku ni reti ke nak buat sweet buat short notes apa bala bg dekat boypreng, itu semua aku belajar socmed kot. Kalau dari sendiri, memang taklah jadi tunggul kayu, keras. Kadang-kadang aku rasa kalau aku jadi pengkid mesti aku ramai awek 😂